Menu

Documenten

 

  • Schoolondersteuningsprofiel
    In het kader van de Wet op het passend onderwijs wordt van iedere school verwacht dat zij een eigen schoolondersteuningsprofiel opstelt. Daarin omschrijft de school welke basisondersteuning zij biedt aan alle leerlingen en welke mogelijkheden er zijn om leerlingen te ondersteunen die specifieke onderwijsbehoeften hebben.

Wat biedt school aanvullend op de basisondersteuning aan?

Ons doel is om preventief, kort- en langdurend, zorg te bieden zodat leerlingen tijdig ondersteuning krijgen en niet uit gaan vallen op cognitief of sociaal emotioneel gebied.

Kortdurend:

In de onderbouw is 5 ochtenden in de week een onderwijsondersteuner aanwezig. Zij neemt de groep over terwijl de leerkracht begeleiding geeft aan de kinderen die dat nodig hebben.

We starten dit jaar met een pilot syntheseklas op de maandag, woensdag en vrijdag. De gedragsspecialist begeleidt de kinderen die specifieke onderwijsbehoeften hebben op het gebied van executieve functies, overprikkeling, leergedrag en gedrag. Deze leerkracht observeert ook in de groepen om de groepsleerkracht tips en tools te geven. 

Langdurend:

In de groepen 4 t/m 8 lezen zwakke lezers (leerlingen die nog niet lezen op het gewenste AVI-niveau) minimaal 3 x 20 minuten of 4 x 15 minuten per week extra (dus naast de tijd die dagelijks door de hele klas aan technisch lezen wordt besteed) onder begeleiding van de onderwijsassistent. 

Voor leerlingen die meer aan kunnen bieden we pluslessen (groep 1 t/m 5) en plusklassen (groep 6 t/m 8) aan. 

De hoogbegaafde kinderen kunnen (vanaf groep 5) een bovenschoolse verrijkingsklas volgen. Deze wordt door Catent georganiseerd.


Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /home/public/sites/www.kbsdevlieger3.nl/templates/gk_simplicity/html/modules.php on line 97

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /home/public/sites/www.kbsdevlieger3.nl/templates/gk_simplicity/html/modules.php on line 103

Rondleiding op KBS De VliegerOm u een goed beeld te kunnen geven van onze school organiseren wij rondleidingen.

Lees meer