Menu

Kinderfysiotherapie op KBS De Vlieger

FysioPlus Zwolle is een multifunctionele pluspraktijk, gericht op zorg en preventie. Binnen onze praktijk is een team van enthousiaste kinderfysiotherapeuten werkzaam met een passie voor het bewegende kind. Wij geven kwalitatieve zorg op een vriendelijke, inlevende, kindgerichte benaderwijze. Het kind staat op één. Samenwerking staat bij ons centraal om optimale zorg te kunnen geven. Wij willen graag onze kennis delen met anderen en denken graag (coachend) mee met het kind en zijn omgeving.

Wat is kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van de motoriek van kinderen van nul tot achttien jaar. De kinderfysiotherapeut is in staat om een deskundig oordeel te geven over de problematiek van het bewegend functioneren van het kind (het diagnostisch proces). Tevens kan de therapeut (dreigende) problematiek doelmatig en doeltreffend aanpakken om een positieve bijdrage te leveren aan de participatie van het kind in zijn omgeving (het behandelproces).Het specifieke van kinderen is dat ze aan voortdurende verandering onderhevig zijn door groei en ontwikkeling. Verder onderscheidt de doelgroep zich door het feit dat ouders/verzorgers, en indien noodzakelijk ook anderen zoals bijvoorbeeld leerkrachten, worden betrokken bij het behandelproces. (Bron: www.nvfk.nl)

Voor welke kinderen is het bedoeld?

Iedereen heeft in zijn kinderjaren leren bewegen. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is.

Waar kunt u aan denken bij kinderfysiotherapie:

  • Uw kind kan moeite hebben met fijn motorische vaardigheden, zoals: pengreep, tekenen, knippen etc.,
  • Of met grof motorische vaardigheden, zoals: vaak vallen, gooien/vangen, hinkelen, huppelen, springen, etc.
  • Verdere hulpvragen kunnen zijn: syndromen en/of aandoeningen, houding, ademhaling, orthopedie etc.

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Door middel van intake, onderzoek en gestandaardiseerde tests wordt een volledig beeld van het motorisch functioneren verkregen. Overleg met ouders, huisarts, kinderarts, leerkrachten, schoolarts en andere betrokkenen speelt een belangrijke rol bij het begeleiden. De behandeling zal zoveel mogelijk op een speelse en stimulerende manier gebeuren en is erop gericht de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van het kind te vergroten. Het oefenmateriaal is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Een kind kan in behandeling komen, maar soms is het geven van een advies al voldoende om een kind met een motorische hulpvraag te helpen. De duur van de behandeling is afhankelijk van de aard en de omvang van de klacht of de hulpvraag. Bij chronische klachten kan de behandeling langere tijd duren.

Is er een verwijzing nodig voor kinderfysiotherapie?

Nee, kinderfysiotherapie is direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat er geen verwijsbrief van de (huis)arts nodig is. Vaak is er een advies van de schoolarts, de intern begeleider of leerkracht. Het is echter ook mogelijk dat u op eigen initiatief komt wanneer u vragen heeft over het motorisch functioneren van uw kind. De leerkracht kan u een aanmeldformulier meegeven.

Hoe zit het met vergoeding van kinderfysiotherapie?

De eerste 18 behandelingen worden geheel vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van de aanvullende verzekering worden verdere gemaakte kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit kunt u nagaan in uw polis of kunt u er naar informeren bij uw zorgverzekeraar.

Een afspraak maken?

U kunt bij FysioPlus Zwolle op verschillende manieren een afspraak maken. Middels een aanmeldformulier, verkrijgbaar bij de leerkracht. Tevens telefonisch op 038-4535503 of op onze website www.fysiopluszwolle.nl De kinderfysiotherapeuten van FysioPlus Zwolle staan geregistreerd in het register van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Kinder- en Jeugdgezondheidszorg (NVFK), in het BIG-register (Beroepen Individuele Gezondheidszorg) en het Centraal Kwaliteits Register van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Hoofdlocatie FysioPlus Zwolle
Middelweg 402
8031 VX Zwolle
Telefoonnummer: 038-4535503

Op onze website kunt u meer over ons lezen: www.fysiopluszwolle.nl
Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rondleiding op KBS De VliegerOm u een goed beeld te kunnen geven van onze school organiseren wij rondleidingen.

Lees meer