De jeugdgezondheidszorg (JGZ) op de basisschool

Uw kind is in de eerste 4 jaar van zijn leven regelmatig op het consultatiebureau geweest. Op de basisschool wordt dit contact voortgezet door de jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland. De doktersassistente ziet uw kind in de basisschoolperiode twee keer, in groep 2 en in groep 7. In groep 2 wordt het onderzoek opgesplitst, de ogen- en gehoortest worden op school gedaan. Daarnaast worden alle kinderen van 5,5 jaar samen met hun ouders uitgenodigd op het consultatiebureau voor een gezondheidsonderzoek en een gesprek met de jeugdverpleegkundige. Voor de groepen 7 komt de doktersassistente op school voor het meten en wegen van de kinderen, u krijgt als ouder vooraf een vragenlijst.

www.ggdijsselland.nl
Algemeen nummer JGZ: 038-4281506