Remedial Teaching

Remedial Teaching betekent letterlijk herstellend lesgeven. Hierbij wordt uitgegaan van wat het kind al kan. Heeft uw kind moeite heeft met rekenen, (begrijpend) lezen en/of spellen? Ziet u de motivatie bij uw kind verminderen? Geeft de extra hulp die men op school kan bieden te weinig vooruitgang dan kan individuele hulp van een remedial teacher uitkomst bieden. Elk begeleidingstraject is uniek en wordt beschreven in een behandelplan. Leerlingen kunnen onder schooltijd op de Vlieger geholpen worden.De lijntjes met de leerkrachten/ interne begeleiders zijn kort waardoor uw kind optimaal kan profiteren van de extra begeleiding en de transfer naar de groep beter kan maken. Wanneer u denkt dat uw kind extra hulp nodig heeft kunt u een intakegesprek aanvragen. Dit gesprek is altijd geheel vrijblijvend. Tijdenshet intakegesprek zetten we samen alles in kaart. Waar liggen de behoeften van uw kind, wat is er al geprobeerd in de klas. De hulpvraag staat centraal in de verdere begeleiding. Voor leerlingen met ernstige dyslexie heeft RT praktijk vanEgeraat een orthopedagoog in dienst. Ook zij begeleidt de leerlingen op de Vlieger. Heeft u vragen neem dan contact met ons op.