Ouderbetrokkenheid

Ouders op KBS De Vlieger

We betrekken de ouders van KBS De Vlieger bij onze school en ons onderwijs. Het meest belangrijke van ouderbetrokkenheid vinden wij dat ouders goed op de hoogte zijn van het leerproces van zijn/ haar kind. We doen dit door:

• Het werken met informatie-momenten. U kunt denken aan ouderavonden en inloopmomenten;
  • Tussentijdse contacten waarbij de leerkracht de ouder op de hoogte stelt van de ontwikkeling van zijn/ haar kind;
  • Het delen van informatie via (digitale) brieven en klasbord (een app voor de groep van uw kind).

Verder betrekken wij ouders door:

• Het werken met klassenouders. Klassenouders zijn een schakel tussen de leerkracht en de ouders in de groep;
  • Het actief samenwerken van het team met de oudervereniging.
  • Het vragen en ontvangen van advies aan de School Advies Commissie (SAC);
  • Het constructief samenwerken met de deelraad van de Medezeggenschapsraad (MR) van KBS De Vlieger.

Daarnaast betrekken wij ouders ook bij school door het inzetten van ouders in leesgroepjes, het helpen bij het versieren van de school bij feesten enz.

Natuurlijk vinden de kinderen het fantastisch als hun eigen papa/mama of opa/oma komt kijken bij de Vliegershow die een aantal keren per jaar wordt georganiseerd. Uw kind treedt met zijn/haar klas op en u bent van harte welkom als publiek. Een uitnodiging voor een Vliegershow ontvangt u via de leerkracht van uw zoon of dochter.